Esport a l’estiu

Tothom coneix els beneficis de l’esport en la salut en general, però no tothom sap que a més de la pràctica d’exercici, és important com i quan fer-lo. A l’estiu, amb la calor, de vegades és difícil posar-se a fer esport, ja que a més, és l’ època que considerem de descans. Però si vols fer-ho, t’oferim una sèrie de consells que hauries de tenir en compte.

  • S’han d’evitar sempre les hores de màxima insolació, per això és recomanable fer-ho a primera hora del matí o bé a última de la tarda, quan el sol no escalfa tant.
  • Hidratació. Sempre es perden líquids si es practica esport, però més a l’estiu amb les altes temperatures. És recomanable beure abans, durant i després de l’exercici.
  • Protecció solar. Fer exercici a l’aire lliure t’exposa al sol igual o més que si estiguessis a la platja. És important que utilitzis una protecció solar adequada i si l’esport que practiques et fa suar molt, hauries de tornar a posar-te crema solar a la meitat de l’exercici.
  • S’ha d’utilitzar roba i calçat còmodes i adequats a l’exercici que es practiqui, evitant d’aquesta manera lesions i incomoditats. És millor utilitzar roba lleugera i transpirable.
  • Alimentació. Ja se sap que durant les vacances es trenquen els horaris habituals dels àpats i que es realitzen alguns excessos. No obstant això és recomanable seguir una dieta equilibrada, abundant en fruites i verdures.
  • Sempre és més estimulant i segur practicar esport acompanyat, ja que d’aquesta manera, aprofites per relacionar-te amb amics o familiars, mantens el compromís de seguir practicant-lo, i en cas que tinguis una lesió, hi ha algú al teu costat que pot ajudar-te.
  • Activitat esglaonada. No s’ha de fer en un dia tot el que no has fet durant l’any. És recomanable que iniciïs l’esport que hagis triat de forma progressiva. D’aquesta manera, evitaràs les tan molestes “agulletes” del dia següent així com possibles lesions.
  • Encara que estiguem a l’estiu i faci calor, els músculs necessiten uns minuts d’escalfament abans d’iniciar l’exercici fort.
  • Al final de l’exercici, s’han de fer estiraments musculars per evitar contraccions i lesions. També és recomanable anar baixant la intensitat de l’exercici fins que t’aturis o s’acabi el mateix i no fer-ho de cop.

Els millors esports per a l’estiu

Anima’t a practicar esports que es puguin fer a l’aire lliure, que a més et permeten gaudir del clima d’estiu com els esports d’aigua (natació, piragüisme, surf, kitesurf) o altres esports com vòlei-platja, senderisme, patinatge o pàdel, entre d’altres .

 

Fonts: mapfre.es/salud; Portales médicos.com